Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Európa képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Dél-Európa - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Dél-Európa
Keresés
Találatok száma - 6 db
Andorra

Andorra

Az Andorrai Hercegség, másként Andorrai Fejedelemség vagy Andorrai Völgység (katalánul Principat d'Andorra) a Pireneusok keleti lábánál, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség stb.) köszönhetően virágzik. Nemzetközi szervezeti tagsága: ENSZ (1993 óta). Forrás: Wikipédia)

Málta

Málta

Málta a Földközi-tengerben fekvő, hét szigetből álló szigetcsoport. A szigetek közül csupán a három legnagyobb, Málta, Gozo és Comino lakott. Jórészt sík felszínüket sziklák tarkítják, partvonalukat meredek szirtek tagolják.

Monaco

Monaco

Monaco (a helyi nyelvjárásban Munegu) hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Egyedül Franciaországgal határos. Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ egyik legsűrűbben lakott országa.

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Olaszország

Olaszország

Olaszország (hivatalosan az Olasz Köztársaság; olaszul Italia, hivatalosan Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó folyó völgyét, az Appennin-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát.

San Marino

San Marino

A világ legrégibb és legkisebb köztársasága, Monaco és Vatikán után, a harmadik legkisebb állam Európában. Az olasz Emilia-Romagna és Marche régiók határán fekszik, a Titán-hegy oldalába ágyazódva. Domborzatát az Appennini-hegység uralja.

Vatikán

Vatikán

A Vatikán (másként Vatikánváros) a katolikus egyház állama. A Vatikán a legkisebb független állam a világon terület és lakosság szempontjából is. Fő területét Róma, Olaszország fővárosa teljes egészében körülveszi, ezen kívül hozzá tartozik néhány épület Róma városában (pl. négy nagy bazilika) és a Castel Gandolfo-i pápai nyaraló 55 hektáros területe. (Forrás: Wikipédia)

Tuti menü