Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Délkelet-Európa képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Délkelet-Európa - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Délkelet-Európa
Keresés
Találatok száma - 9 db
Albánia

Albánia

Az Albán Köztársaság kormánya 2003 júniusától eltörölte a vízumkényszert a magyar állampolgárok felé 30 naposnál rövidebb kint tartózkodás esetén. Albániába személyi igazolvánnyal is beléphetünk, és belépéskor nem kell semmilyen adót fizetni. (Csak a Koszovón át utazóknak kell útlevél, minden más útvonalon kártyaszemélyivel is eljuthatunk Albániába)

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget nyugati felén fekszik. A Jugoszláv SZSZK egyik volt tagköztársasága. Keletről Szerbia, délről Montenegró, a többi oldalról Horvátország határolja. (Forrás: Wikipédia)

Bulgária

Bulgária

Bulgária, akárcsak hazánk, az Európai Unió tagja, s így a régebbi időkhöz tapadó, esetleges negatív hírek nagy részét elfelejtheti. Csak a régi, kedvező árak (akár 30-50%-kal alacsonyabbra fogva, mint a magyarországiak) maradtak meg, továbbá a bolgárok vendégszeretete, no meg a napfény - az aranyló homokkal telehintett tengerparttal, és persze a nyár melegét enyhítő, csodálatos kékségű tengervíz meg az ég.

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Görögország

Görögország

Görögország Dél-Európa legkedveltebb turista célpontja, magyarok is szívesen keresik fel. Ám sokan még mindig alig ismerik az országot, a görög embereket, a görög életstílust. Érdemes Görögországot, a görög embereket megismerni. Olyan részleteket vagy hasznos információkat megtudni, melyek segítik görögországi nyaralásunkat.

Horvátország infó

Horvátország infó

2001. november 23-25. között Angliából, Ausztriából, Belgiumból, Cseh- és Morvaországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Németországból Norvégiából, Svájcból és Svédországból 15 nyugat-európai országos szervezet, tanácskozásra gyűlt össze azzal a szándékkal, hogy megalakítsa a földrész nyugati és északi országaiban működő országos szervezetek átfogó csúcsszervezetét, a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségét.

Koszovó

Koszovó

Koszovó vagy Kosovo jelenleg Szerbia egyik tartománya, de az 1999-es koszovói háború óta az ENSZ felügyeli. A tartomány jövőbeli sorsa még nem eldöntött, függetlenségének kikiáltása a napokban várható. Az albán lakosság egyoldalúan kikiáltotta a Koszovói Köztársaságot, amelyet egyedül Albánia ismert el. Zászlaja megegyezik az albán zászlóval: piros alapon fekete sas.

Macedónia

Macedónia

Macedónia a Balkán-félsziget egyik tengerparttal nem rendelkező, apró állama. 1991 előtt Jugoszlávia legdélebbi tagköztársasága volt, határai meghúzására 1945-ben, a jugoszláv köztársaságok területének kijelölésekor került sor.

Montenegró

Montenegró

Montenegró független állam Dél-Európában, a Balkán-félszigeten, a volt Jugoszlávia területén. Az 5. állam, amely függetlenedett a volt Jugoszláviából. Fővárosa Podgorica. Délnyugaton az Adriai-tenger, nyugaton Horvátország, északnyugaton Bosznia-Hercegovina, északkeleten Szerbia, keleten Koszovó, délkeleten pedig Albánia határolja. (Forrás: Wikipédia)

Szerbia

Szerbia

Szerbia, hivatalos nevén Szerb Köztársaság délkelet-európai állam. Miután Montenegró népszavazás útján önálló állammá lett, a szerb és montenegrói államszövetség megszűnt, és 2006. június 5-én Szerbia is deklarálta függetlenségét, valamint azt, hogy a korábbi államalakulat jogutódjának tekinti magát.

Tuti menü