Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak-Európa képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Észak-Európa - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Észak-Európa
Keresés
Találatok száma - 6 db
Észtország

Észtország

Az Észt Intézet 1989-től működő nonprofit szervezet, melynek feladata az észt társadalommal, kultúrával és művelődéssel kapcsolatos ismeretek terjesztése, az észt kultúra bemutatása külföldön, Észtország és más országok közötti kulturális kapcsolatok fejlesztése és az észt nyelv oktatásának támogatása az Észtországon kívüli egyetemeken.

Finnország

Finnország

Sok szeretettel köszöntöm a Magyar Köztársaság helsinki nagykövetségének megújult honlapján. Remélem, hogy elektronikus tájékoztató szolgálatunk egyszerre két szempontból is érdekes olvasnivalót kínál majd. Egyfelől bepillantást ad nagykövetségünk életébe, megismerkedhetnek az olvasók a képviselet összetételével, munkájával, törekvéseinkkel, eredményeinkkel. Igyekszünk pontos és friss információkkal szolgálni a sokoldalú magyar-finn együttműködésről is.

Izland

Izland

Beutazási feltételek: a felnőttek érvényes útlevél vagy személyi igazolvány, a gyerekek érvényes útlevél birtokában utazhatnak be. Vízumra nincs szükség. Hivatalos nyelv: izlandi. Gyakorlatilag mindenki beszél angolul és dánul. Főváros Reykjavík

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Lettország

Lettország

Lettország 1991-ben nyerte vissza függetlenségét a Szovjetuniótól. A Balti-tenger partján elterülő, alacsony fekvésű ország vadvilága igen gazdag. Az ország kiterjedt erdőségei látják el fával a lett építő- és papíripart. A gazdasági ágazatok által gyártott termékek közül a legjelentősebbek a fogyasztási cikkek, a textilipari termékek és a szerszámgépek. Lettország az európai turisták kedvelt úti célja.

Norvégia

Norvégia

Norvégia alkotmányos monarchia Észak-Európában, 4.8 millió lakossal. Norvégia államformája alkotmányos monarchia, melyet parlamenti demokrácia irányít. Demokrácia, ugyanis az alkotmány értelmében a politikai hatalom forrását és legitimitását a választók biztosítják, mivel a norvég állam valamennyi polgára tagja lehet a Storting-nak (norvég országgyűlés), a megyei illetve helyi önkormányzatoknak.

Svédország

Svédország

A Svéd Királyság (Konungariket Sverige svédül) Skandináviában, Észak-Európában található. Nyugaton Norvégia, északkeleten Finnország, délkeleten a Skagerrak- és a Kattegat-szoros, keletről pedig a Balti-tenger és a Botteni-öböl határolja. Mivel alacsony a népsűrűség, a svéd táj a nyugalmáról, nagy erdőiről és hegyes vadonjairól ismert.

Tuti menü