Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kelet-Európa képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Kelet-Európa - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Kelet-Európa
Keresés
Találatok száma - 9 db
Azerbajdzsán

Azerbajdzsán

Az Azerbajdzsáni Köztársaság Ázsia és Európa határvidékén fekszik. Dél-Kaukázus dél-keleti részén található és északon az Oroszországi Föderációval, délen az Iráni Iszlám Köztársasággal, nyugaton Törökországgal, Grúziával és Örményországgal határos, keleten, pedig a Kaszpi-tengeren keresztül Kazahsztán és Türkmenisztán a szomszédja.

Fehéroroszország

Fehéroroszország

Fehéroroszország avagy Belarusz Köztársaság (belarusz nyelven &#107 3; &#109 1;, röviden Belarusz) egy kelet-európai ország, melyet keletről Oroszország, délről Ukrajna, nyugatról Lengyelország, északról Litvánia és Lettország határol. Fővárosa Minszk, jelentős városai Breszt, Hrodna, Homel, Mahiljov és Vicebszk.

I. világháború

I. világháború

Az első világháború története: Kronológia, Életrajzok, Haditechnika, Shvoy K. albumaiból, Könyvespolc, Bibliográfia. Ki kicsoda az I. világháborúban?, Haditechnika az I. világháborúban, Részletes kronológia

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
II. világháború

II. világháború

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy a többi II. világháborús portál mellett legyen egy olyan is, amelyen minél részletesebben foglalkozunk a világháborúval, az akkori haditechnika és hadszínterek bemutatásával. A világháború érdekes eseményeinek tárgyalása mellett kitérünk olyan hasznos harcászati eszközökre is, mint a kézifegyverek, harckocsik, repülők, hajók, páncélvadászok, stb.

Kazahsztán

Kazahsztán

Kazahsztán Közép-Ázsiában van, az eurázsiai földrész mélyén.Vele határos államok: Oroszország, Kína, Kirgizsztán, Üzbegisztán,Türkmenisztán. Nyugaton vízi határa is van: a Kaszpi-tenger. 2.724.900 négyzetkilométer. Területére nézve Kazahsztán a Föld kilencedik legnagyobb állama, Oroszország, Kína, az USA, Argentína, Brazília, Kanada, India és Ausztrália után

Magyarország képes történelmi kronológiája

Magyarország képes történelmi kronológiája

Az adatbázisban történelmünk sorsfordulóit, a mindennapok és ünnepek eseményeit követhetjük nyomon a kezdetektől a második évezred végéig. Az időrendben felsorolt szikár tényeket a tárgyi és szellemi kultúra emlékeivel, korabeli és később született képzőművészeti alkotásokkal illusztráljuk.

Moldova

Moldova

Moldova hivatalos honlapja, általános adatok az országról: földrajzi jellemzők, népesség, gazdasági élet, és hozzáférést biztosít a moldovai közszféra valamennyi intézményének honlapjához. A honlapon turistáknak szóló kalauz is található, az országba utazni készülőknek a honlap keresője segítségével az igényeiknek megfelelő utazási programot találhatnak

Oroszország

Oroszország

Az Oroszországi Föderáció (oroszul &#108 1; &#107 2;, Rosszijszkaja Fegyeracija) vagy röviden Oroszország (&#11 03;, Rosszija) Európa keleti részétől Észak-Ázsia (Szibéria) keleti partjáig, a Csendes-óceánig terjedő ország. A Föld legnagyobb területű állama, atomhatalom. Fővárosa Moszkva.

Ukrajna

Ukrajna

Földrajzilag Ukrajna Európa legnagyobb országa (603,700 km2). Népessége: 52,1 millió fõ (1992). A népesség nagy része ukrán nemzetiségű, de nagy létszámú orosz (22%), valamint lengyel és magyar csoportok is élnek az országban.

Tuti menü