Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európa linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Európa képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 99 db
Adriakalauz

Adriakalauz

Az adriakalauz fórum a legjobb, leggyorsabb lehetőség a tapasztalatcserére. Itt mindent megtalálsz a legszebb strandtól a legfinomabb vacsoráig, a kultúrától a vámszabályokig. Lehet szavazni a legjobb..., a legszebb... dolgokra, lehet ismerkedni, véleményezni.

Albánia

Albánia

Az Albán Köztársaság kormánya 2003 júniusától eltörölte a vízumkényszert a magyar állampolgárok felé 30 naposnál rövidebb kint tartózkodás esetén. Albániába személyi igazolvánnyal is beléphetünk, és belépéskor nem kell semmilyen adót fizetni. (Csak a Koszovón át utazóknak kell útlevél, minden más útvonalon kártyaszemélyivel is eljuthatunk Albániába)

Andorra

Andorra

Az Andorrai Hercegség, másként Andorrai Fejedelemség vagy Andorrai Völgység (katalánul Principat d'Andorra) a Pireneusok keleti lábánál, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség stb.) köszönhetően virágzik. Nemzetközi szervezeti tagsága: ENSZ (1993 óta). Forrás: Wikipédia)

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Ausztriai munka

Ausztriai munka

Ausztriai állásajánlatok nem is ismerve a regisztrációs és egyéb ceruza hegyezési díjak fogalmát! Fórum, álláshirdetések folyamatos frissítéssel egyenesen, több mint 50 osztrák állásportál adatbázisából.

Az uniós biztosok és tisztségviselők blogjainak listája

Az uniós biztosok és tisztségviselők blogjainak listája

A biztosok és tisztségviselők saját ügykörüket, munkásságukat mutatják be a blogokban: Neelie Kroes, Andris Piebalgs, Maria Damanaki, Kristalina Georgieva, Cecila Malmström, Willy Hélin, Francisco Fonseca stb.

Azerbajdzsán

Azerbajdzsán

Az Azerbajdzsáni Köztársaság Ázsia és Európa határvidékén fekszik. Dél-Kaukázus dél-keleti részén található és északon az Oroszországi Föderációval, délen az Iráni Iszlám Köztársasággal, nyugaton Törökországgal, Grúziával és Örményországgal határos, keleten, pedig a Kaszpi-tengeren keresztül Kazahsztán és Türkmenisztán a szomszédja.

Balkánblog

Balkánblog

Hogy miről is szól ez a blog? Európa egyik legszebb, de mindenképpen legváltozatosabb részéről, Ljubljanatól egész Athénig. Persze az igazán izgalmas részek ezek között helyezkednek el. Macedónia, Albánia, Montenegró - Két hét a Balkánon

Barcelona fotóblog

Barcelona fotóblog

Fényképes utazási információk Barcelonáról, a katalán fővárosról és nevezetességeiről. Tégy virtuális sétát Spanyolország leglátogatottabb településén, csodáld meg Barcelona látnivalóit és olvass róluk hasznos információkat.

Belgium

Belgium

A belga szövetségi államot három régió alkotja: északon a holland ajkú Flandria, délen a franciául beszélő Vallónia, továbbá a kétnyelvű főváros, Brüsszel, ahol a holland és a francia egyaránt hivatalos nyelv. Az ország keleti felében német ajkú kisebbség is él. A közösség mintegy 70 000 főt számlál.

Hirdetés
Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget nyugati felén fekszik. A Jugoszláv SZSZK egyik volt tagköztársasága. Keletről Szerbia, délről Montenegró, a többi oldalról Horvátország határolja. (Forrás: Wikipédia)

British Museum

British Museum

A londoni 1753-ben alapított British Museum a világ legnagyobb és legrégebbi történeti múzeuma. Minden évben több mint három millió ember látogatja meg brit múzeum kiállításait. Több mint 13 millió tárgyat őriz a Föld minden részéből.

Bulgária

Bulgária

Bulgária, akárcsak hazánk, az Európai Unió tagja, s így a régebbi időkhöz tapadó, esetleges negatív hírek nagy részét elfelejtheti. Csak a régi, kedvező árak (akár 30-50%-kal alacsonyabbra fogva, mint a magyarországiak) maradtak meg, továbbá a bolgárok vendégszeretete, no meg a napfény - az aranyló homokkal telehintett tengerparttal, és persze a nyár melegét enyhítő, csodálatos kékségű tengervíz meg az ég.

Bunkermúzeum

Bunkermúzeum

Magyarország legnagyobb második világháborús erődítésekkel foglalkozó oldala. Bunkerek, erődök, hadtörténeti múzeumok és lövészárkok. Hírek, letöltések, térképtár, bunkerlexikon, videók, képgalériák és fórum. Itt mindent megtudhatsz az Európában látható bunkerekről.

Csehország

Csehország

Csehország, illetve hivatalos nevén a Cseh Köztársaság (csehül Česká republika vagy röviden Česko) Közép-Európa egyik állama. Kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. (Forrás: Wikipédia)

Emberi Jogok Európai Bírósága

Emberi Jogok Európai Bírósága

Az Emberi Jogok Európai Bírósága az 1950-es Egyezmény az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről, vagy röviden az Emberi Jogok Európai Egyezménye betartásának felügyeletére létrehozott bíróság. Az Európa Tanács által elfogadott egyik legfontosabb egyezménynek a Tanács mind a 47 tagja részese. Az aláíró felekkel szembeni emberi jogi sérelmekkel kapcsolatos kereseteket a többi aláíró állam és magánszemélyek nyújthatják be. Forrás: Wikipédia

Erdélyi Turizmus

Erdélyi Turizmus

Erdélyről nehéz utazási információkhoz jutni. Székelyföldön született meg a gondolat: hozzunk létre egy internetes oldalt, mely pótolja ezt a hiányt. Így elindítottuk honlapunkat - az erdélyi utazási piacon elsőként. Akkor még csupán néhány oldallal működtünk, de hatalmas lelkesedéssel. Célul tűztük ki, hogy minél több magyarországi olvasónkat turistaként, vagy még inkább haza kalauzoljuk Erdélybe, ezért elsősorban nekik készül ez a honlap.

Erdingi Magyarok

Erdingi Magyarok

Az Erdingi Magyarok története 2002 öszére nyúlik vissza, amikor is egy-két Erdingben élő magyarban felmerült az igény, hogy szervezni kellene egy Mikulás ünnepséget. Addig kb. 6-7 magyar családot ismertünk. A szervezés során egyre többen lettünk.

Tuti menü