Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európa hat földrajzi régiója és államaik. Franciaország. Hivatalos nyelv a francia. Fővárosa Párizs. Belgium, Hollandia, Luxemburg (együtt: Benelux-államok). Belgium fővárosa Brüsszel, - Európa magazin
részletek »

Régiók, államok

Az Európa Tuti Magazin szeretné megismertetni látogatóival jobban kontinensünk múltját, jelenét és jövőjét. Politikai hírek, legújabb törvények, legfrissebb hírek találhatóak mindig az oldalon. Magyarország 2011. jan. 1-jével lett az EU soros elnöke.
Európa magazin
Itt vagy: Európa magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Régiók, államok
Régiók, államok
Európa hat földrajzi régióra osztható
Európa hat földrajzi régiója és államaik
Nyugat-Európa - Franciaország. Hivatalos nyelv a francia. Fővárosa Párizs.
Belgium, Hollandia, Luxemburg (együtt: Benelux-államok). Belgium fővárosa Brüsszel, Hollandia fővárosa Amszterdam, Luxemburg fővárosa Luxembourg.

Belgiumban a hivatalos nyelv a holland, regionálisan a francia és a német hivatalos nyelv, Hollandiában a hivatalos nyelv a holland, Luxemburgban a hivatalos nyelv a francia, a német és a luxemburgi. Egyesült Királyság, Írország (együtt: a Brit-szigetek államai). Az Egyesült Királyság fővárosa London, Írország fővárosa Dublin. Az Egyesült Királyságban a hivatalos nyelv az angol, Írországban a hivatalos nyelv az ír és az angol.

Közép-Európa - Németország, Svájc, Liechtenstein, Ausztria, Szlovénia
Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia (együtt: Kelet-Közép-Európa).

Lengyelország fővárosa Varsó, Csehország fővárosa Prága, Szlovákia fővárosa Pozsony, Magyarország az az ország, amiben élünk, fővárosa Budapest, a hivatalos nyelv a magyar, de országunkban is vannak idegen ajkú népcsoportok.

A szomszédos országokban is laknak magyarok, Ausztriában Burgenlandban, Romániában Erdélyben, Ukrajnában Kárpátalján, Szlovákiában a Felvidéken, Szerbiában a Vajdaságban.
Hirdetés

Dél-Európa - Olaszország, San Marino, Vatikán (együtt: az Appennini-félsziget államai ... Málta, Monaco, Spanyolország, Portugália, Andorra (együtt: az Ibériai-félsziget államai)

Délkelet-Európa (a Balkán-félsziget államai) - Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Montenegró, Koszovó, Albánia, Macedónia, Görögország, Bulgária, Törökország (európai rész)

Kelet-Európa (Európai FÁK-államok) - Fehéroroszország, Ukrajna, Moldova, Oroszország (európai rész), Kazahsztán (európai rész), Azerbajdzsán (európai rész), Grúzia (európai rész)

Észak-Európa - Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia (együtt: Skandináv országok) ... Észtország, Lettország, Litvánia (együtt: Balti országok) ... Izland
Illés együttes: Európa csendes + dalszöveg
Európa csendes, újra csendes, Elzúgtak forradalmai ... Szégyen reá! lecsendesült, és Szabadságát nem vívta ki. Száraz még a föld, de jönnek új esők. Feláztatják majd a sós talajt.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Nyugat-Európa, Közép-Európa, Dél-Európa, Délkelet-Európa, Észak-Európa
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-22 21:07:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü