Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Múzeumok - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Múzeumok
Keresés
Találatok száma - 5 db
British Museum

British Museum

A londoni 1753-ben alapított British Museum a világ legnagyobb és legrégebbi történeti múzeuma. Minden évben több mint három millió ember látogatja meg brit múzeum kiállításait. Több mint 13 millió tárgyat őriz a Föld minden részéből.

Bunkermúzeum

Bunkermúzeum

Magyarország legnagyobb második világháborús erődítésekkel foglalkozó oldala. Bunkerek, erődök, hadtörténeti múzeumok és lövészárkok. Hírek, letöltések, térképtár, bunkerlexikon, videók, képgalériák és fórum. Itt mindent megtudhatsz az Európában látható bunkerekről.

Magyar Nemzeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

A magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyűjtése, őrzése, feldolgozása és bemutatása. A múzeum alapja a gyűjtemény, de a legnagyobb gondossággal összegyűjtött, őrzött, ápolt emlékanyag összessége önmagában még nem alkot múzeumot, ez még csak a tárgyak öncélú felhalmozása.

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Revoltella Museum

Revoltella Museum

Trieszt modern művészeti galériája a velencei születésű vállalkozóról és pénzemberről, Pasquale Revoltelláról kapta a nevét, aki 1795-ben született és 1869-ben halt meg, s aki, mint az osztrák Trieszt egyik legtekintélyesebb és legkiemelkedőbb személyisége, a gazdasági és a politikai életben egyaránt jelentős szerepet töltött be. Végrendeletében pontosan rendelkezett arról, hogy palotáját, teljes berendezésével, könyvtárával, a festményekkel és szobrokkal együtt alakítsák át szépművészeti intézetté, nevezzék Revoltella Múzeumnak, álljon mindig nyitva a közönség előtt, és főleg, folyamatosan gyarapodjon nemzetközi színvonalú műalkotásokkal. A Múzeum gyűjteményéből kiemelkednek a huszadik század harmincas éveiben alkotott trieszti festők munkái, különösen azok, melyekre nagy hatással volt a pszichoanalízis. Ezek mellett gazdagon rendelkezik az absztrakt és formális festészet itáliai képviselőinek alkotásaival. (Forrás: ceci.hu)

Stralsundi óceanárium

Stralsundi óceanárium

A stralsundi óceanárium háromévi építési munkálatokat követően 2008-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A 60 millió eurós költségvetésből épült létesítmény Németország legnagyobb tengermúzeuma, amely 8700 négyzetméteren kínál víz alatti kirándulást az érdeklődőknek. Az óceanárium 39 akváriumában hatmillió liter víz ad otthont halaknak, koralloknak és más vízi élőlényeknek.

Tuti menü