Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyugat-Európa képes leírás - Európa.tlap.hu
részletek »

Nyugat-Európa - Európa.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: europa.tlap.hu » Nyugat-Európa
Keresés
Találatok száma - 4 db
Belgium

Belgium

A belga szövetségi államot három régió alkotja: északon a holland ajkú Flandria, délen a franciául beszélő Vallónia, továbbá a kétnyelvű főváros, Brüsszel, ahol a holland és a francia egyaránt hivatalos nyelv. Az ország keleti felében német ajkú kisebbség is él. A közösség mintegy 70 000 főt számlál.

Franciaország

Franciaország

Franciaország az Európai Unió legnagyobb tagállama. Területe az Északi-tengertől a Földközi-tengerig húzódik. Változatos felszínét keleten és délen hegyek borítják. A 4810 méter magas alpesi csúcs, a Mont Blanc Nyugat-Európa legmagasabb pontja. Franciaország alacsonyan fekvő sík vidékeit négy folyó vízgyűjtő területei alkotják.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg Északnyugat-Európában található. Luxemburg Nagyhercegség államformája: alkotmányos monarchia. Miniszterelnök: Jean-Claude Juncker. Hivatalos nyelvei: francia, német, luxemburgi. Fõvárosa: Luxembourg. Pénzneme: Euró.

Európa magazin hírek
Európa történelme - Ókor
Európa történelme - Ókor I.e. 4000 és 3000: Megalitok kora. Európában sokféle megalitnak nevezett sírköveket emelnek. I.e. 2000 körül: Európa két arca, míg a mediterrán vidékeken élők technikája egyre fejlettebb, Európát még mindig kőkorszaki életet élő nomádok lakják, akik Ázsia egyes részeibe is elvándorolnak. I.e. 1400 és 1200 A görög és mediterrán hajósnépek letelepedésre...
Európa történelme - Középkor
Európa történelme - Középkor A középkor a Római Birodalom (I.u.476-os) bukásával veszi kezdetét, és egészen...
Régiók, államok
Régiók, államok Európa hat földrajzi régiója és államaik Nyugat-Európa - Franciaország....
Németország

Németország

A Németországban élő magyarok, ott dolgozók és oda utazók legjobb információs oldala. Állás, fórum, társkereső és hirdetés. A magyar portál. Garantált németországi munkavállalásod ha követed az itt található tanácsokat és felhasználod az itteni lehetőségeket, információkat munkakeresésednél.

Tuti menü